Sidor

lördag 2 oktober 2010

Bilder från förr

Vi vet inte mycket alls om hur det en gång i tiden sett ut här på gården. Ikväll hittade jag dock http://www.flygfotohistoria.se/. Efter lite letande hittade jag dessa bilder över vår gård med omnejd. Vår gård är den i mitten av den första bilden med tillhörande svinhus och hönshus utmed vägen i vänster nederkant.

Det är intressant att se vad som är sig likt och vad som har förändrats. Det som slår mig först är att det går en väg till vänster om huset sett framifrån genom vår mark till Riksdagsmannagården. Vi har misstänkt att det gjort så en gång tiden då vi har haft konstiga vägskyltar på marken. Sen har granngården till höger genomgått en dramatiskt förändring sedan kortet togs någon gång i mitten av 50-talet.

På den tredje bilden ser man mer av ägorna. Längst upp till höger kan man se svinhuset som tyvärr brann ner för inte allt för längesedan. Hönshuset står dock kvar än idag, dock med en mindre maskinhall bredvid sig. Den fina gården i bildens nederkant är idag tyvärr borta och har fått bereda plats för två villor som troligtvis kom till någon gång på 70-talet. Det är riktigt spännande att hitta såna här små ledtrådar till hur det en gång sett ut.

2 kommentarer:

  1. Den stora byggnaden vid vägen det stora z formade, var ett stall innan det brann ned. Bodde där när jag var liten och när stallet brann ned. Ni har fått huset så otroligt fint! Det har verkligen kommit i rätt händer! Om ni fortfarande har kvar huset de Vill säga. ^_^

    SvaraRadera
  2. Den stora byggnaden vid vägen det stora z formade, var ett stall innan det brann ned. Bodde där när jag var liten och när stallet brann ned. Ni har fått huset så otroligt fint! Det har verkligen kommit i rätt händer! Om ni fortfarande har kvar huset de Vill säga. ^_^

    SvaraRadera